• 02/06/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Hüsnü Mübarek’in cumhurbaşkanlığı dönemi bitinceye kadar görevinde kalması gerektiğini söyledi.




    YDH- Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Hüsnü Mübarek’in cumhurbaşkanlığı dönemi bitinceye kadar görevinde kalması gerektiğini söyledi.

     

    CNN International televizyonu, Hüsnü Mübarek’e muhalif isimler arasında yer aldığını öne sürdüğü ve Mübarek’in yerine alternatif isimler arasında yer aldığını iddia ettiği Arap Birliği genel Sekreteri Amr Musa’nın Hüsnü Mübarek’in görev süresi tamamlanıncaya kadar cumhurbaşkanlığında kalması gerektiğini söylediğini duyurdu.

     

    Daha önce Kahire’deki et-Tahrir meydanına gelen Amr Musa, eylül ayında yapılacak olan Mısır Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılıp katılmayacağına ilişkin bir soruya da “benim Arap Birliği Genel Sekreterliği görevim birkaç ay sonra sona erecek ve ben Mısır’a döneceğim. Ondan sonra da sade bir Mısır vatandaşı olarak siyasi roller üstlenmek de dahil olmak üzere tüm vatandaşlık haklarından yararlanacağım” dedi.

     

    Henüz cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olmak yönünde bir kararının bulunmadığını belirten Musa, şu an Mısır’daki mevcut durumla ilgilendiğini ifade ederek “şu an durum son derece karmaşık bir hal aldı. Ben, bu şartlarda Mübarek’in görev süresi sona erinceye kadar cumhurbaşkanlığında kalamsı gerektiğine inanıyorum” dedi.

     

    Amr Musa’nın birkaç ay önce Abu Dabi’de yaptığı bir konuşmada Mübarek’in eylül seçimlerinde aday olması durumunda kendisini destekleyeceğine ilişkin açıklamasına ilişkin görüntüler yayımlayan CNN’in “Mübarek’i hala destekliyor musunuz?” şeklindeki sorusuna da Amr Musa, “Cumhurbaşkanı, seçimlere katılmayacağını açıkladığına göre şu an bunu tartışmanın gereği yok. Şu an halk bizden liderlik görevi üstlenmemizi bekliyor. Şu an birçok şey elde eden genç göstericilere yardım etme zamanıdır” diye cevap verdi.

     

    Amr Musa, Arap Birliği genel Sekreterliğinden önce Mısır’da dışişleri bakanlığı görevinde bulunmuştu.