• 02/06/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Amerika, Mısır’daki en örgütlü muhalefet grubu olarak nitelenen Müslüman Kardeşlerle temas konusunda açıklamada bulundu.




    YDH- Amerika, Mısır’daki en örgütlü muhalefet grubu olarak nitelenen Müslüman Kardeşlerle temas konusunda açıklamada bulundu.

     

    Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Beyaz Saray, Mısır’da gösterilerin başladığı günde bu yana bu ülkedeki en köklü ve örgütlü muhalefet grubu olan Müslüman Kardeşler hareketi ile herhangi bir temas kurulmadığını açıkladı.

     

    Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs Amerika’nın Müslüman Kardeşler Hareketi ile temelden görüş ayrılığı içinde bulunduğunu belirterek “Biz, Müslüman Kardeşler hareketi ile temas kurmadık. Biz bu örgütün bazı liderlerinin üslubuyla derin görüş ayrılıkları içerisindeyiz” dedi.

     

    Öte yandan Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Hüsnü Mübarek’in görev süresi doluncaya kadar başkanlık koltuğunda kalması formülünü destekler bir açıklamada bulunarak Mısır’da erken seçim yapılmasının çok zor olduğunu söyledi.

     

    Amerika’nın Mısır’daki iktidar değişiminin düzenli bir şekilde gerçekleşmesinden yana olduğunu belirten Crowley, “Mübarek’in görevden ayrılması durumunda Mısır anayasasına göre 60 gün içinde seçimlere gidilmesi gerekiyor. Mısır yakın geçmişte sağlıklı ve serbest diye nitelenen bir seçim yapamadı. Mevcut şartlarda serbest seçim yapılabilir mi?” dedi.