• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Lübnan Emel Hareketi’nin Kurucusu İmam Musa Sadr’ın oğlu Sadreddin Sadr, babasının hayatta olduğunu ve Libya’da cezaevinde tutulduğunu söyledi.




    YDH- Lübnan Emel Hareketi’nin Kurucusu İmam Musa Sadr’ın oğlu Sadreddin Sadr, babasının hayatta olduğunu ve Libya’da cezaevinde tutulduğunu söyledi.

     

    İran radyo televizyon kurumuna bağlı Merkezi Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Lübnan Emel Hareketi’nin Kurucusu İmam Musa Sadr’ın oğlu Sadreddin Sadr, babasının Şeyh Muhammed Yakub ve Abbas Bedreddin adlı arkadaşlarıyla birlikte Libya’da bir cezaevinde tutulduğuna dair haberler aldıklarını açıkladı.

     

    Libya’da yaşanan gelişmeleri anbean izlediklerini belirten Sadreddin Sadr, İmam Musa Sadr ve iki arkadaşının hala hayatta olduklarını belirttiği açıklamasında üçünün de özgürlüğüne kavuşup Lübnan’a dönmesini umduklarını söyledi.

     

    İmam Musa Sadr, 1978 yılında Muammer Kaddafi’nin davetiyle gittikleri Libya’da kaybolmuş, Libya rejimi İmam Musa Sadr ve arkadaşlarının Libya’ya hiç gelmediklerini öne sürmüştü.

     

    Kaddafi rejimi karşıtı siyasi liderlerden İsa Abdulmecid, daha önce İmam Musa Sadr’ın hayatta olduğunu ve Libya’da bir cezaevinde tutulduğunu açıklamıştı.

     

    Rejim karşıtı Libyalı bazı subaylar da İmam Musa Sadr’ın hayat olduğuna ilişkin bilgileri teyit etmiş ve onun cezaevinde olduğunu söylemişlerdi.

     

    Öte yandan Hizbullah da bugün bir bildiri yayımlayarak Libyalı devrimcilere İmam Musa Sadr’ı özgürlüğüne kavuşturmaları çağrısında bulundu.