• 04/01/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Daha önce cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmayacağını belirten Mısır Müslüman Kardeşler Hareketi, hem parlamento seçimlerine hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılma tehdidinde bulundu.




    YDH- Daha önce cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmayacağını belirten Mısır Müslüman Kardeşler Hareketi, hem parlamento seçimlerine hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılma tehdidinde bulundu.

     

    Mısır’da yayımlanan el-Mısriyun gazetesinin haberine göre anayasa değişikliği referandumuna Hüsnü Mübarek’in partisiyle birlikte “evet” oyu verdiği için diğer muhalif grupların sert eleştirilerine maruz kalan Müslüman Kardeşler Hareketi, kendisine yönelen bu baskılara cevap olarak hem parlamento seçimlerine hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılma tehdidinde bulundu.

     

    Müslüman Kardeşler Hareketi, intifada sırasında ve devrim sonrasında cumhurbaşkanlığı için aday göstermeyeceğini açıklamış, parlamento seçimlerinde de meclisteki sandalyelerin üçte birini kazanmayı hedeflediğini belirtmişti.

     

    El-Mısriyun gazetesi, konuyla ilgili haberinde Müslüman Kardeşlerin anaysa referandumundaki tutumundan dolayı kendisine yöneltilen eleştirilerden son derece rahatsız olduğunu belirterek Müslüman Kardeşlerin kendisine yöneltilen baskıların sürmesi durumunda cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday göstermeme şeklindeki önceki tutumunu değiştireceği açıklamasını yaptığını bildirdi.

     

    Bazı Müslüman Kardeşler liderlerinin muhalif grupların kendilerine yönelik eleştiri ve baskılarını Mübarek rejiminin baskılarına benzettiğini belirten gazete, Muhammed Baltacı gibi bazı Müslüman Kardeşler Hareketi üyeleri ise bunun oluşturulan baskıyı kırmaya yönelik bir tehditten ibaret olduğunu söylediğini nakletti.

     

    Muhammed Baltacı, Müslüman Kardeşlerin parlamentoya 508, senatoya ise 84 aday gösterip cumhurbaşkanlığı seçimlerine ise aday göstererek katılma tutumunun sadece bir tehditten ibaret olduğunu belirterek parlamentonun üçte biri için rekabet edip cumhurbaşkanlığı için aday göstermeyecekleri yönündeki önceki kararlarına bağlı olduklarını sçyledi.