• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Mısır’daki yeni yönetim, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin Hüsnü Mübarek’i kurtarma teklifini reddettiği bildirildi.




    YDH- Mısır’daki yeni yönetim, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin Hüsnü Mübarek’i kurtarma teklifini reddettiği bildirildi.

     

    Londra’da yayımlanan el-Kudsu’l- Arabi gazetesi, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri Mısır Başbakanı Assam Şeref’e mesaj göndererek devrik diktatör Hüsnü Mübarek’in affedilmesini istediğini bildirdi.

     

    Suudi Arabistanlı yetkililerin, Hüsnü Mübarek’in fiziksel ve psikolojik açıdan sağlığının iyi olmadığını belirterek Mısırlı yetkililerden Mübarek’i affetmelerini ve tedavisinin yurt dışında yapılması için izin vermelerini istediği bildirildi.

     

    Abu Dabi’den Kahire’ye Suudilerinkine benzer bir mesaj gönderildiğini belirten el-Kudsu’l Arabi, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zaid’in cumhurbaşkanlığı döneminde Hüsnü Mübarek’i ziyaret eden son resmi Arap yetkilisi olduğunu hatırlatarak Şeyh Abdullah bin Zaid’in Mübarek’e Mısır’daki siyasi gösteriler bitinceye kadar Suudi Arabistan’a veya Birleşik Arap Emirliklerine gitmesini teklif ettiğini; ancak Mübarek’in şimdi çok pişman olmakla birlikte o zaman belirsiz bir sebeple bu teklifi reddettiğini bildirdi.

     

    Bölgedeki siyasi gözlemciler, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin tedavi gerekçesiyle Hüsnü Mübarek’in yurt dışına çıkarılmasını sağlamaya ve yargılanmasını önlemeye çalıştıklarını ifade ediyor.

     

    Öte yandan Enver Sedat tarafından İsrail’le imzalanan Camp David anlaşmasından bu yana Mısır askerlerinin ilk kez Sina’ya girdiği yönünde haberler geliyor.

     

    İsrail Altyapı Bakanı Uzi Landau, İsrail ordu radyosuna verdiği demeçte Mısır ordusunun Sina’ya girdiğine ilişkin haberleri teyit ettiklerini belirterek Sina’daki Mısır güçlerinin doğalgaz boru hatlarının güvenliğini sağlamaya yönelik olduğunu söyledi.

     

    İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesi de Mısır’dan İsrail’e doğalgaz taşıyan boru hatlarının güvenliğinin sağlanamaması durumunda İsrail’de yakın gelecekte geniş çaplı elektrik kesintileri yaşanacağını yazdı.

     

    İsrail’in doğalgaz ihtiyacının yüzde 43’ünü Mısır’dan karşıladığı bildirirken Mısır’dan İsrail’e doğalgaz taşıyan boru hatları Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesinden sonra yoğun sabotajlara maruz kalıyor.

     

    

    Makaleler

    Güncel