• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Mısır’ın devrik diktatörü Hüsnü Mübarek’in eşi Suzan Mübarek’in mali yolsuzluk sebebiyle tutuklandığı bildirildi.




    YDH- Mısır’ın devrik diktatörü Hüsnü Mübarek’in eşi Suzan Mübarek’in mali yolsuzluk sebebiyle tutuklandığı bildirildi.

     

    Mısır resmi haber ajansının bildirdiğine göre devrik diktatör Hüsnü Mübarek’in eşi Suzan Mübarek, mali yolsuzluk suçlamasıyla sorgulandığı mahkeme tarafından 15 günlüğüne tutuklandı.

     

    Suzan Mübarek’in tutuklandığı yönündeki haberin yayımlanmasından sonra birçok Mısırlının Tahrir Meydanı’nda toplanarak sevinç gösterileri yaptığı bildirildi.

     

    Mısır halkının yasadışı yollarla servet edinmekle suçlanan 70 yaşındaki Suzan Mübarek’i, eşi Hüsnü Mübarek’ten sonra oğlu Cemal Mübarek’i cumhurbaşkanlığına getirme senaryosunun planlayıcı olarak gördüğü bildiriliyor.

     

    Yönetim karşıtı gösteriler sırasında yüzlerce kişinin öldürülmesi emrini vermekle suçlanan Hüsnü Mübarek ise kalp rahatsızlığı sebebiyle Şarmu’ş- Şeyh hastanesinde tutuklu bulunuyor.

     

    Mübarek yönetiminin devrilmesinden sonra eski rejimle bağlantılı olan 20 kadar bakanla işadamının çeşitli suçlardan dolayı tutuklandığı bildiriliyor.

     

    Geçtiğimiz hafta kara para aklamak suçlamasıyla 12 yıl hapis cezasına çarptırılan Mübarek döneminin İçişleri Bakanı General Habib el-Adili’nin ise devrim sürecindeki gösterilerde yüzlerce kişinin öldürülmesinden dolayı idamla cezalandırılabileceği belirtiliyor.

     

    

    Makaleler

    Güncel