YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Devrim Lideri’nin vetosundan kurtulmak için istemediği bakanları, bakanlıkları birleştirerek azletme yönteminden geri adım atmadığı bildirildi.
YDH- Tahran Geçici Cuma İmamı Ahmed Cenneti, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın yakın çevresini “sapık cereyan” olarak niteleyerek bu grubun kanatlarının makaslanmakta olduğunu açıkladı.
YDH- İran’ın eski Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Suriye’deki gelişmelerin bölgede yaşanan diğer gelişmelerden farklı olmadığını belirterek Şam’ın halkın taleplerine cevap vermesi gerektiğini söyledi.
YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın bazı bakanlıkları birleştirerek bakanlarını görevden alma girişimi bu kez de Anayasayı Koruyucular Kurulu’na takıldı.
YDH- İstihbarat bakanının azledilmesiyle yaşanan krizi yeni atlatan İran, bu kez de üç bakanlığın birleştirilmesi sonucu üç bakanın kabine dışı bırakılması yüzünden yeni bir kriz yaşamaya başladı.
YDH- İran Devrim Lideri’ne hitaben yazdığı açık mektuplarla ülke yetkililerine hakaret etmekten suçlu bulunarak 3 buçuk yıl hapisle cezalandırılan film yapımcısı ve gazeteci Muhammed Nurizad’ın serbest bırakıldığı bildirildi.
YDH- İstihbarat bakanının görevden alınması sonrası yaşanan krizde devrim liderine itaat etmemekle suçlanan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, kendisini eleştirenleri velayet-i fakihi anlamamakla suçladı.
YDH- İstihbarat bakanlığındaki değişiklik girişimi Devrim Lideri’nin vetosundan dönen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, yeni bakanlık ihdası konusunda daha ihtiyatlı davranıyor.
YDH- İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, resmi bir ziyaret için gittiği Katar’da, Suriye ve Bahreyn’de yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.