Deyr ez-Zor'daki ABD işgal üssü vuruldu 4185
- Admin
- 11 Kasım 2024
Suriye'deki en büyük Amerikan komuta merkezinin saldırıya uğradığı bildirildi.
Tümünü OkuSuriye'deki en büyük Amerikan komuta merkezinin saldırıya uğradığı bildirildi.
Tümünü Okuİsrail ordusu, Suriye'nin güneyindeki Süveyda bölgesinde yer alan stratejik bir radar üssüne hava saldırısı düzenledi.
Tümünü Okuİsrail'in Şam kırsalındaki Seyyide Zeyneb bölgesine yönelik saldırısında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yedi sivilin şehit olduğu, yirmi kişinin de yaralandığı bildiriliyor.
Tümünü Okuİsrail işgali, Halep ve İdlib kırsalındaki birçok askeri bölgeyi hedef alarak Suriye'ye yönelik saldırılarını yeniledi.
Tümünü OkuDirenişin ABD'nin Suriye'deki üslerine yönelik saldırılarının son 10 ayda büyük bir artış göstermesi üzerine Washington, savunma önlemlerini artırdı ve bölgedeki üslerini güçlendirdi. Ancak direniş örgütleri, ABD'nin askeri varlığını sona erdirene kadar saldırılarına devam etme kararlılığında.
Tümünü Okuİsrail'in saldırganlığının Şam'ın güneyindeki bazı bölgeleri hedef aldığı bildiriliyor.
Tümünü OkuABD, Suriye'deki üslerinde İran'ın olası bir saldırısına karşı güvenlik önlemlerini artırıyor. Son günlerde Haseke ve Deyrezzor'daki ABD üslerine yönelik ek askeri destek ve gözlem sistemlerinin devreye girmesi, Washington'un İran tehdidini ciddiye aldığını gösteriyor.
Tümünü Okuİsrail, Suriye'nin Humus kırsalında bulunan Kuseyr bölgesine yönelik hava saldırıları düzenleyerek sivil yaralanmalara ve maddi hasara yol açtı.
Tümünü Okuİsrail rejiminden bakan ve savaş kabinesi üyesi Gideon Saar, bir konferans sırasında Tel Aviv'in İran ve Hizbullah tarafından “kurtarılan” Esed hükümetini “çökertme” fırsatını “kaçırdığını” söyledi.
Tümünü OkuEnerji zengini Deyr ez-Zor bölgesinde yer alan üs, ABD'nin bölgede devam eden askeri işgali ve kaynaklarını yağmalaması nedeniyle gerginliğin odak noktası haline geldi.
Tümünü Oku