Riyad heyeti, Tahran-Moskova planından kaygılı 14968
- Admin
- 12 Mayıs 2016
Riyad heyeti başkanı Esad Zobi, Tahran’la Moskova’nın Halep ve Doğu Guta ilgili planından kaygı duyduklarını belirterek Amerika’yı eleştirdi.
Tümünü OkuRiyad heyeti başkanı Esad Zobi, Tahran’la Moskova’nın Halep ve Doğu Guta ilgili planından kaygı duyduklarını belirterek Amerika’yı eleştirdi.
Tümünü Okuİslam Ordusu ve Ahrar Şam adlı grupların BM Güvenlik Konseyi’nde terör örgütü ilan edilmesi, Amerika’nın müdahalesi ile engellendi.
Tümünü OkuAmerika, Suriye’nin yaşanan kriz boyunca 90 bin askerini kaybettiğini açıkladı.
Tümünü OkuAmerikan Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD, Rusya ve İran’ın Suriye’deki ateşkes konusunda sorumluluklarının bulunduğunu söyledi.
Tümünü OkuRusya ve Amerika, Suriye’deki ateşkeste ilerlemeler sağlandığını açıkladı.
Tümünü OkuSuriyeli askeri kaynaklar, önümüzdeki saatlerin askeri sahadaki gelişmeler bakımından kritik önemde olduğunu açıkladı.
Tümünü OkuŞam’ın Doğu Guta bölgesinde tekfirci gruplar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.
Tümünü OkuSilahlı grupların Halep kent merkezine şimdiye kadar görülmemiş büyüklükte füze ve havan topu saldırısı başlattığı bildirildi.
Tümünü OkuCezayir’in Mağrib ve Arap Birliği ile ilişkilerden sorumlu bakanı Abdulkadir Mesahil, Suriye’ye yaptığı son ziyaretle üç mesaj verdiklerini açıkladı.
Tümünü OkuAmerikan dışişleri bakanlığının silahlı grupların 2013 yılında Suriye’ye askeri müdahaleye zemin hazırlamak için düzenlediği kimyasal silah saldırısından haberdar olduğu açıklandı.
Tümünü Oku