Abdulmelik el-Husi: Soykırım devam ederse yeni bir aşamaya geçilecek

img
Abdulmelik el-Husi: Soykırım devam ederse yeni bir aşamaya geçilecek YDH

Yemen Ensarullah Hareketi lideri, İsrail işgalinin Gazze'ye yönelik saldırganlığını sürdürmesi halinde gerilimin yeni bir aşamasına geçileceğini söyledi.




YDH- Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi dün yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürmesi halinde Sana'nın gerilimin yeni bir aşamasına hazırlandığını söyledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen deniz operasyonlarının "karmaşık, önemli ve gelişmiş kabiliyetlere dayalı" olduğunu vurgulayan Abdulmelik el-Husi, Hint Okyanusu ikilemiyle karşı karşıya kalan ABD ve İngiltere'nin ekonomik kayıplarının katlanacağını kaydetti.

Abdulmelik el-Husi, Washington ve Londra'nın alternatif rotalar aradığını ve bu ikilemi "çok büyük bir mesele" olarak gördüklerini de sözlerine ekledi.

El-Husi, "Düşmanlar Hint Okyanusu'ndaki operasyonlarımızın önemli ve etkili gelişimi karşısında şaşkına döndüler ve Kızıldeniz'den Ümit Rotası'na çekildikten sonra saldırıların devam ettiği için çok endişelendiler" dedi.

Ensarullah lideri aynı bağlamda 10 ABD ve 8 Avrupa savaş gemisinin Kızıldeniz'den çekilmesine de dikkat çekerek, bunu Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarını engelleme ya da sınırlama konusundaki başarısızlıklarına bağladı.

Abdulmelik el-Husi ayrıca, Washington'un, füze ve insansız hava araçlarının fırlatılmasını engelleme çabalarına ve kapsamlı izleme yapmasına rağmen silahlı kuvvetlerin hedeflerinde zayiat vermesini engelleyemediğini vurguladı.

Ensarullah lideri ayrıca, Yemen destek cephesinin işgal altındaki Filistin'in güneyinde yer alan Umm el-Raşraş'taki operasyonlarının açık bir etkisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Operasyonları

Ensarullah lideri konuşmasında, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin hafta boyunca Aden Körfezi ve Umman Denizi'nden Hint Okyanusu'na ve işgal altındaki Filistin'in güneyine kadar gerçekleştirdiği 8 operasyonun sonuçlarını açıkladı.

Abdulmelik el-Husi bu operasyonların 33 balistik ve kanatlı füze ve insansız hava aracı kullanılarak gerçekleştirildiğini açıkladı.

Lider daha sonra silahlı kuvvetlerin İsrail, ABD ve İngiltere ile bağlantılı altı gemiyi hedef aldığını ve hedef alınan toplam gemi sayısının 107'ye ulaştığını sözlerine ekledi.

Abdulmelik el-Husi ayrıca, Saada hava sahasında ABD'ye ait silahlı bir MQ9 keşif uçağının düşürülmesine de değinerek bunun bu dönemdeki üçüncü operasyon olduğunu kaydetti.

Ensarullah liderinin bildirdiğine göre, 7 Ekim'de Aksa Tufanı Operasyonu'nun başlamasından bu yana denizlerde ve işgal altındaki Filistin'in güneyinde İsrail’e karşı 156 operasyon gerçekleştirildi.

Şu ana kadar deniz araçlarına yönelik operasyonlar 606 balistik ve kanatlı füze ve insansız hava aracıyla gerçekleştirilirken, işgal altındaki Filistin topraklarındaki İsrail hedefleri 111 balistik ve kanatlı füze ve insansız hava aracıyla vuruldu.

ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırıları ise hava saldırıları ve deniz bombardımanlarıyla birlikte 452'ye ulaştı ve Ensarullah'ın "Vaat Edilen Fetih ve Kutsal Cihat Savaşı" olarak nitelendirdiği bu saldırılarda 40 Ensarullah savaşçısı hayatını kaybederken 35 savaşçı da yaralandı.

ABD'li öğrenciler: Bir uyanış

Konuşmasında, ABD'deki onlarca üniversitede gerçekleşen protestolara da değinen Abdulmelik el-Husi, Washington'un Gazze'de ateşkese karşı çıkmasına ve Gazze halkına karşı soykırımı sürdürmek istemesine rağmen öğrenci toplumunda bir vicdan uyanışı olduğunu vurguladı.

Abdulmelik el Husi, İsrail yanlısı kurum ve kuruluşların, "ABD yetkililerini ifşa eden ve sloganlarının sahteliğini ortaya çıkaran" barışçıl öğrenci protestoları karşısında "çılgına döndüğünü" kaydetti.

Ensarullah lideri ayrıca, ABD polisinin öğrencilere ve protestoculara yönelik tutuklama ve sindirme eylemlerini "haydutların saldırısına" benzetti.

Abdulmelik el-Husi, çoğu Arap ülkesindeki sessizliği kınayarak bunun "utanç verici olduğunu ve asla İslam'a aidiyetle ya da insani sorumlulukla bağdaşmadığını" vurguladı.

Yüzer iskele: Bir ABD stratejisi

ABD'nin Gazze Şeridi açıklarında inşa ettiği yüzer iskele ile ilgili olarak Abdulmelik el-Husi, Washington'un bu iskele aracılığıyla kendisine ve İngiltere'ye askeri varlık sağlamayı amaçladığını söyledi.

Abdulmelik el-Husi, ABD'nin yüzer iskele aracılığıyla Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yapılan yardımları kontrol etmek istediğini ve orada bulunan kaynaklar üzerinde emelleri olduğunu vurguladı.

Ensarullah lideri daha sonra, ABD'nin, "Gazze'ye yönelik saldırı ve kuşatmanın durdurulmasının bölgedeki diğer yangınları da söndüreceğinin farkında olduğunu" sözlerine ekledi ve bunun genel olarak bölgede istikrarın yeniden sağlanması için doğru çözüm olduğunu belirtti.

Yemen'de milyonluk yürüyüşler devam ediyor

Abdulmelik el-Husi ayrıca, müzakerelerin başarıya ulaşması ve ateşkese varılmasının "işgalle çatışmanın sona ermesi anlamına gelmediğini, daha ziyade bir aşamanın sona erdiği anlamına geldiğini" vurgulayarak, "halkımızın Filistin halkıyla birlikte duruşu bu aşamada devam edecek ve daha büyük ve daha büyük olanla sonraki aşamalara hak kazanacaktır" dedi.

Ensarullah lideri ayrıca, Yemen halkını cuma günü başkent Sana'da ve diğer vilayetlerde sokağa çıkmaya çağırarak, bu yürüyüşlerin "Amerikalıları uzlaşmazlığı sürdürmemeleri ve Gazze'deki Filistin halkına yönelik saldırganlık ve kuşatmayı devam ettirmemeleri konusunda uyaracağını" söyledi.

Abdulmelik el-Husi bu milyonluk katılımın, "gerilimin dördüncü aşamasına hazırlığı teyit ve ilan edeceğini" vurguladı.



Makaleler

Güncel