• img

    Hikâyenin Sonu: İsrail’in Zaferi 15337

    MK Bhadrakumar 29 yıl Hindistan Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapmış bir diplomattır. Bu süre içerisinde Özbekistan (1995-98) ve Türkiye’de (1998-2001) Büyükelçi olarak görev yapan MK Bhadrakumar’ın 13 Nisan 2006 tarihli yazısını asiantimes.com’dan arkadaşımız Seyfeddin Kara çevirdi.

    Tümünü Oku
  • img

    Irak Satrancında Kaleleri mi Oynuyoruz? 15415

    Michael Rubin, ABD’deki Yeni Muhafazakar kesimin ünlü düşünce kuruluşu American Enterprise Institute’un en etkili isimlerinden biridir. Rubin’in Irak’ta yaşanan gelişmelerle ilgili yaptığı bu analiz 27 Şubat 2006’da Wall Street Journal’de yayımlandı. Yazıyı arkadaşımız Gürkan BAYIR tercüme etti.

    Tümünü Oku
  • img

    Zalmay Khalilzad: Türk-Batı İlişkilerinin Geleceği 15346

    Bu makale, ABD Hava Kuvvetleri’ne bağlı RAND adlı düşünce kuruluşunun Türkiye, ABD ve AB ilişkileri üzerine yaptırdığı bir ortak çalışmanın 5. bölümüdür. Şu an ABD’nin Bağdat büyükelçisi

    Tümünü Oku
  • img

    Irak’ta Direniş ve Terör 15360

    Irak’ta direniş ve terör, çok çeşitli ve karmaşıktır. Bir başka deyişle, işgalciler yüz yüze gelmedikleri tanıdık olmayan bir düşmanla karşı karşıya bulunmaktadır.

    Tümünü Oku
  • img

    Irak İhvan’ı Perspektifiyle Felluce Katliamı 15548

    Şimdiye kadar Felluce konusunda birçok şey söylendi. "Kuzey Irak İhvan"ı, "İttihad’ul İslami"nin resmi sitesinde Yusuf Eyyub imzasıyla yayımlanan bu yazı, Felluce olayının farklı bir boyutuna dikkat çekiyor. Yazıyı arkadaşımız Furkan Torlak çevirdi.

    Tümünü Oku
  • img

    14733

    "Müslüman Âlimler Birliği"nin yayın organı olan "el-Basair" dergisinde yayımlanan Dr. Ziya Hüseyin imzalı makalede Irak’ın bugünü ve bölgenin geleceği değerlendirildi.

    Tümünü Oku
  • img

    ABD ve Yeni Muhafazakarlar 15743

    ABD’deki Yeni Muhafazakâr akımın temeli, 1943 yılında Washington’da kurulan American Enterprise Institute ile atıldıysa da bunlar, 1960’lı yıllarda bazı akademisyenlerin ve gazetecilerin girişimiyle etkili bir hareket haline geldi.

    Tümünü Oku


Makaleler

Güncel