• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Suriye ordusuyla 400 kişilik bir silahlı grup arasında Lübnan sınırında yaşanan çatışmanın ardından Suriye ordusunun kontrolü ele geçirdiği bildirildi.




    YDH- Suriye ordusuyla 400 kişilik bir silahlı grup arasında Lübnan sınırında yaşanan çatışmanın ardından Suriye ordusunun kontrolü ele geçirdiği bildirildi.

     

    Suriye’de yayımlanan el-Vatan gazetesi, Suriye ordusu ile 400 kişilik bir silahlı grup arasında Lübnan sınırındaki Telkelah bölgesinde dün yaşanan silahlı çatışmanın ardından güvenlik güçlerinin bugün bölgede kontrolü sağladığını duyurdu.

     

    Lübnan sınırındaki Humus kentine bağlı Telkelah bölgesinde Suriye ordusuyla çatışan 400 kişilik silahlı militanların RPG roketleri ve dürbünlü tüfeklerle halka ve güvenlik güçlerine ateş açtığını belirten el-Vatan gazetesi, Lübnan’dan gelen bazı silahlı kişilerin de militanlara destek vermek için çatışmalara katıldığını öne sürdü.

     

    El-Vatan gazetesi, çatışmalar sırasında yaralanan dört Suriye askerinden ikisinin hayatını kaybettiğini bildirirken, Lübnan basını ise çatışmalar sırasında yaralanan bazı şahısların Lübnan’ın kuzeyindeki Akkar kentindeki hastanelerde tedavi altına alındığını duyurdu.

     

    El-Vatan gazetesi, kendilerine açıklamada bulunan bölge sakinlerinin dün Suriye askerlerine yönelik saldırının silahlı grupların Lübnan’dan giriş çıkışlarını kolaylaştırmak amacına yönelik olduğunu söylediklerini belirtti.

     

    Bölge sakinlerinin Suriye askerlerine Lübnan’daki Lübnan Kurtuluş Hareketi adlı grubun etkin olduğu Arida bölgesinden ateş açıldığını söylediğini belirten el-Vatan gazetesi, söz konusu örgütün Sa’d Hariri liderliğindeki el-Mustakbel Partisi üyelerinden Ahmed Fetfet tarafından kurulduğunu ve desteklendiğini bildirdi.

     

    Humus, Banyas ve Tartus kentinde yaşanan son olayların ardından buradaki silahlı grupların Lübnan sınırındaki Telkelah bölgesine kaçtığını belirten el-Vatan gazetesi, Suriye ordusunun militanların Lübnan’a kaçmasını önlemek için bölgede operasyon yaptığını duyurdu.

     

    

    Makaleler

    Güncel