• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hüsnü Mübarek yönetiminin devrilmesinden sonra İran’la ilişkilerde yeni bir sayfa açmak istediğini belirten Mısır, İranlı bir diplomatı casusluk yaptığı suçlamasıyla tutukladı.




    YDH- Hüsnü Mübarek yönetiminin devrilmesinden sonra İran’la ilişkilerde yeni bir sayfa açmak istediğini belirten Mısır, İranlı bir diplomatı casusluk yaptığı suçlamasıyla tutukladı.

     

    Uluslar arası haber ajansları, İran’ın Mısır’daki diplomatik temsilciliğinde çalışan bir diplomatın casusluk suçlamasıyla tutuklandıktan sonra serbest bırakıldığını duyururken, İran İstihbarat Bakanı Haydar Muslihi, Mısır hükümetinin İranlı diplomatın tutuklanmasından dolayı özür dilediğini açıkladı.

     

    İran İstihbarat Bakanı Haydar Muslıhi, bakanlar kurulu toplantısından sonra devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Mısır yönetiminin İranlı diplomatın tutuklanmasından dolayı özür dilediğini ve Kasım Hüseyni adlı diplomatı serbest bıraktığını belirterek, “Onlar, kendi adamlarından birinin peşindeymiş, yanlışlıkla bir İranlı diplomatı tutuklamışlar, iki saat sonra da serbest bıraktılar” dedi.

     

    Mehr haber ajansına açıklamada bulunan İranlı bir diplomatik kaynak ise olayın Mısır-İran ilişkilerinin normalleşmesini önlemeye yönelik bir girişim olduğunu söyledi.

     

    İranlı bir diplomatın Mısır’da tutuklandığına ilişkin haberi ilk yayımlayan el-Arabiya televizyonu, İranlı diplomatın casusluk suçlamasıyla tutuklandığını bildirmişti.

     

    Hüsnü Mübarek’in devrilmesinden sonra İran’la ilişkiler konusunda yeni bir sayfa açmak istediğini açıklayan Mısır hükümetinin ABD, İsrail ve bazı Körfez ülkelerinin baskısı altında olduğu bildiriliyor.

     

    Son Olarak Mısır Dışişleri Bakanı Nebil el-Arabi, İranlı meslektaşı Ali Ekber Salihi ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi yönündeki kararın parlamentoda verileceğini söylediğini açıklamıştı.

     

    

    Makaleler

    Güncel