YDH- Genel seçimlerin üzerinden 8 ay geçtikten sonra hükümetin kurulması yönünde ilk ciddi adımını geçtiğimiz Perşembe günü atan Irak parlamentosu, başbakanın yetkilerini tartışmaya başladı.
YDH- ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İran’a uygulanan yaptırımların etkili olduğunu belirterek yaptırımların sonuçları konusunda biraz sabırlı olunması gerektiğini söyledi.
YDH- Hizbullah’ın Lübnan parlamentosundaki grup başkanı Muhammed Ra’ad, Temmuz Savaşı’yla Yeni Ortadoğu Planını çökerttiklerini belirterek Direniş’in her türlü yeni saldırıya karşı koymaya hazır olduğunu söyledi.
YDH- Irak Başbakanı Nuri Maliki ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Iraklı siyasi liderlerin yaptığı uzlaşmayı baltalamaya çalıştığını gerekçe göstererek el-Irakiye ile protokol imzalamadığı bildirildi.
YDH- 7 Mart’taki parlamento seçimlerinde 91 milletvekili çıkararak birinci olan el-Irakiye Lideri İyad Allavi’nin Nuri el-Maliki başbakanlığında kurulacak bir hükümeti kabul ettiği bildirildi.