İsrail, Suriye'nin güneyindeki stratejik radar üssünü hedef aldı 4681
- Admin
- 11 Kasım 2024
İsrail ordusu, Suriye'nin güneyindeki Süveyda bölgesinde yer alan stratejik bir radar üssüne hava saldırısı düzenledi.
Tümünü Okuİsrail ordusu, Suriye'nin güneyindeki Süveyda bölgesinde yer alan stratejik bir radar üssüne hava saldırısı düzenledi.
Tümünü OkuABD ve İsrail, Lübnan’da Hizbullah’la süregelen çatışmayı sonlandırmak adına ateşkes görüşmelerini hızlandırdı. Taraflar ateşkes taslaklarını paylaşırken, Rusya’nın rolü gündemde.
Tümünü Okuİsrail'in Şam kırsalındaki Seyyide Zeyneb bölgesine yönelik saldırısında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yedi sivilin şehit olduğu, yirmi kişinin de yaralandığı bildiriliyor.
Tümünü OkuAjax ile Maccabi Tel Aviv arasındaki futbol maçı için Amsterdam’a giden İsraillilerin vandalizm, provokatif yürüyüşler, ırkçı sloganlar, evlerinin pencerelerine ve balkonlarına asılan Filistin bayraklarını indirmek gibi terörist eylemleri dolayısıyla halktan sert bir yanıt almaları sonrasında, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi yerleşimcilere bir çağrıda bulundu.
Tümünü OkuBM atom gözlemcisi görüşmeler için Çarşamba günü İran'a gidiyor.
Tümünü OkuAmsterdam’da Filistin yanlısı göstericilere yönelik polisin şiddeti sonucu çok sayıda kişi yaralandı. Bu müdahale, İsrailli taraftarların kışkırtıcı eylemlerine karşı yapılması planlanan gösterinin mahkeme kararıyla engellenmesinin ardından gerçekleşti.
Tümünü OkuABD, Gazze'de kullanılan D9 buldozerlerinin sevkiyatını durdurarak İsrail'in bölgede ihtiyaç duyduğu ekipmana erişimini kısıtladı.
Tümünü Okuİsrail’in kuzeyindeki küçük işletmeler, savaşın etkisiyle büyük bir ekonomik kriz yaşıyor. Gelir kaybının yanı sıra, işletme sahiplerinin yüzde 80’i işlerini sürdürmekte zorlanıyor; bazı bölgelerde işsizlik oranları diğer bölgelere göre yüzde 20 daha yüksek.
Tümünü Okuİsrail hükümeti, 2024 devlet bütçesine üçüncü kez ilave yaparak 33 milyar şekel artış yapmaya hazırlanıyor. Yeni bütçenin toplam büyüklüğü 620 milyar şekele ulaşacak.
Tümünü Okuİsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, Lübnan'da ateşkes gündemiyle Rusya'ya gizli bir ziyaret gerçekleştirdi.
Tümünü Oku