15012
- Admin
- 01 Ocak 1970
YDH-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, Hamas karşısında el-Fetih’i güçlendirmek için Ürdün’de eğitim görmekte olan el-Fetih güçlerinin Filistin’e dönmesini istedi.
Tümünü OkuYDH-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, Hamas karşısında el-Fetih’i güçlendirmek için Ürdün’de eğitim görmekte olan el-Fetih güçlerinin Filistin’e dönmesini istedi.
Tümünü OkuYDH-Irak Uzlaşma Cephesi, Kültür Bakanı Kemal el-Haşimi hakkında çıkarılan tutuklama kararının siyasi olduğunu belirtti.
Tümünü OkuYDH-Lübnan Savunma Bakanı İlyas el-Mur, Lübnan’daki el-Kaide örgütünün iki ay önce BM yetkililerine, UNIFIL’e, içişleri ve savunma bakanlıklarına saldıracağı konusunda uyarıda bulunulduğunu belirtti.
Tümünü OkuYDH-Bağdat’taki el-Mansur oteline düzenlenen ve altısı Sünni aşiret lideri olmak üzere 12 kişinin ölümüne sebep olan saldırıyı el-Kaide örgütü üstlendi.
Tümünü OkuYDH-Amerika, Baasçıların Irak’ta yeniden üst düzey makamlara gelmesine imkan sağlayan yasanın çıkması için baskılarını sürdürürken, Ayetullah Sistani’nin söz konusu yasa düzenlemesine karşı çıktığı bildirildi.
Tümünü OkuYDH-İngiliz Sun gazetesi ismini açıklamadığı bir istihbarat yetkilisine dayanarak İran Devrim Muhafızlarının sınırı geçerek Irak’ın güneyine girdiğini ve İngiliz askeri istihbaratının Irak’a giren İran devrim muhafızlarını belirlediğini iddia etti.
Tümünü OkuYDH- Hamas, el-Kaide örgütünün iki numaralı ismi Eymen ez-Zevahiri’nin Hamas’a destek içeren açıklamalarını reddetti.
Tümünü OkuYDH-Gazeteci ve işadamı İlnur Çevik’in Kürdistan Bölge Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’den hükümete ve Genelkurmay’a mesaj getirdiği yönündeki haber Neçirvan Barzani tarafından yalanlandı.
Tümünü OkuYDH-Hizbullah, BM Barış Koruma Gücü UNIFIL’e yapılan ve beş İspanyol askerinin ölümüyle sonuçlanan saldırı konusunda araştırma yaptığını açıkladı.
Tümünü OkuYDH-Irak Kültür Bakanı Esed Kemal Muhammed Abdullah el-Haşimi hakkında teröristlerle işbirliği yapmak suçlamasıyla tutuklama emri çıkarıldığı bildiriliyor.
Tümünü Oku