YDH- İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı, Nuri el-Maliki’nin başbakanlığında kurulacak bir ulusal birlik hükümetine mesafeli durmaya devam ediyor.
YDH- Iraklı siyasi grupların hükümetin kurulmasını sağlamak için ülkenin kuzeyindeki Erbil kentinde düzenlediği toplantı sonrasında 12 maddelik bir açıklama yayımlandı.
YDH- Bağdat’ın 16 bölgesinde düzenlenen ve 64 kişinin ölümü ve yüzlerce kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terörist saldırının sorumluluğunu el-Kaide örgütü üstlendi.
YDH- Hizbullah, dün Bağdat’ın 16 ayrı noktasında düzenlenen terörist saldırıları kınayarak bu saldırıların ABD ve İsrail’in planlarının bir sonucu olduğunu ifade etti.
YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki 7 Mart’ta yapılan seçimlerden sonra hükümetin kurulamaması sebebiyle yaşanan siyasi bunalımın sona ermek üzere olduğunu açıkladı.