Filistin direnişinden ağır darbe 8 İsrail askeri öldü

img
Filistin direnişinden ağır darbe 8 İsrail askeri öldü YDH

İsrail medyası Refah'ta "zor" bir olay yaşandığını ve Gazze Şeridi'nde sekiz askerin yakılarak öldürüldüğünü bildirdi.




YDH- İsrail basınında Cumartesi günü yer alan haberlere göre Filistin Direnişi, Gazze Şeridi'nin güneyinde bir Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) içinde uyudukları bildirilen sekiz İsrail askerini öldürdü. 

Haber, İsrail işgal güçlerinin Refah'taki el-Sultan'ın batı mahallesine bir saldırı başlattığı sırada ortaya çıktı. 

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Refah'ta Namer tipi bir ZPT'yi hedef alan saldırıda sekiz İsrail askeri yanarak öldü. 

ZPT'ye ne olduğu belirlenemeyen bir tanksavar mermisi atıldığı, bunun sonucunda araçta patlama ve yangın meydana geldiği ve içinde uyuyan sekiz askerin öldüğü biliniyor.

ZPT'nin boşta olduğu ve Cumartesi şafak vakti İsrail savaş mühendisliği birlikleri tarafından dinlenme noktası olarak kullanıldığı sanılıyor. 

Araç imha edildi ve İsrail askerlerinin cesetleri tamamen yandı.

El-Meyadin, Tiger adlı ZPT'nin uluslararası alanda aynı sınıftaki araçlarla kıyaslandığında en gelişmiş ve ağır zırhlı araçlardan biri olduğunun altını çiziyor. 

Tiger, ZPT, dünyadaki benzerleri arasında son derece gelişmiş ve iyi zırhlı bir araç olarak öne çıkıyor ve Merkava 4 ana muharebe tankı şasisini kullanıyor.

Tiger'in, yetersiz zırh sistemi nedeniyle çeşitli işgal güçleri felaketlerine neden olan daha az sağlam Amerikan M113 araçlarının yerini aldığı söyleniyor.

Sonuç olarak, Filistin Direnişi, Gazze Şeridi'ni İsrail saldırılarına karşı savunurken bir askeri başarıya daha imza attı. 

Gazze savaşında İsrail'in kayıpları artıyor

Askeri ve siyasi konularda uzman olan Ahmet Abdülrahman el- Meyadin'e yaptığı açıklamada operasyonun "işgalin Refah'taki ve tüm Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarına" gölge düşürdüğünü söyledi.

Abdurrahman, İsrail ordusunun artık stratejik el-Sultan mahallesine yönelik herhangi bir ilerlemeyi birkaç kere düşünüp öyle harekete geçeceğini söyledi. 

İsrail askeri komutanlığı henüz sekiz askerin ölümünü kabul etmedi ancak 7 Ekim 2023'ten bu yana tüm cephelerde 650 subay ve askerin öldürüldüğünü kabul ediyor.

Filistin Direnişi Gazze Şeridi'nin dört bir yanında işgal güçlerine karşı direnmeye devam ederken, gruplar Cumartesi günü başarılı operasyonlar gerçekleştirdiklerini de duyurdu. 

El-Meyadin'in Gazze Şeridi'ndeki muhabiri, Refah'ın batısına doğru ilerleyişin ortasında, bölgede Cuma gecesinden bu yana yoğun çatışmaların devam ettiğini bildirdi. 

Hamas'ın el-Kassam Tugayları şu ana kadar Kissufim askeri bölgesine roket saldırısı da dahil olmak üzere iki operasyon düzenlediğini duyurdu. 

Tugaylar ayrıca el-Sultan'daki İsrail askeri sınıfı D9 buldozerine yerel üretim el-Yasin tandem roket güdümlü el bombası (RPG) ateşledi. 



Makaleler

Güncel