Hizbullah'ın caydırıcılığı halkını rejime düşman etti

img
Hizbullah'ın caydırıcılığı halkını rejime düşman etti YDH

İsrail'in kuzeyinde Hizbullah'ın saldırıları altındaki yerleşimciler, hükümetin kendilerini korumakta yetersiz kaldığını belirterek, Başbakan ve hükümete yönelik memnuniyetsizliklerini dile getiriyor.




YDH - İsrail'in Kanal 12 televizyonu, hükümetin Hizbullah'a karşı zayıf bir politika izlediğini belirterek, "İsrail'in kuzeydeki politikası kontrol altına almaktan ziyade caydırma politikasıdır," dedi.

İsrailli gazeteci Almog Boker, Margaliot yerleşiminin belediye başkanı Eitan Davidi ile yaptığı mülakatta, İsrail'in Hizbullah'a karşı yanlış bir 'önleyici saldırı' gerçekleştirdiğini hatırlatarak, "Durumdan faydalanmak ve Hizbullah'ı zayıflatmak yerine bir kez daha geriye gittik," ifadelerini kullandı.

Davidi, yerleşimin tamamen boşaltıldığını ve 11 aydır terk edildiğini belirtti.

Yetkili, "Geçtiğimiz 11 ay boyunca başbakanı unuttuk, zira denklemi ya da gerçekliği değiştirmek için hiçbir şey yapmadı. Biz ise kuzeyden güneye ve diğer her yere dağıldık. Margaliot ya da Kiryat Shmona'ya geri dönmek için hiçbir beklentimiz yok," değerlendirmesini yaptı.

Davidi, "Bu zayıf ve beceriksiz hükümet kuzeyi unuttu," diye ekledi.

Ayrıca muhabir, İsrail güçlerinin saldırılar düzenlediğini ancak kararlılıktan yoksun olduğunu belirterek, "Sahada, Lübnan tarafından durmaksızın ateş ediliyor," vurgusunu yaptı.

Muhabir, yüz binlerce İsrailli yerleşimcinin Hizbullah'ın sürekli operasyonları karşısında günlerini nasıl geçireceklerini düşündüğünü belirterek, geniş alanlarda ikamet ettiklerini ve her gün müstahkem sığınaklara gitmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Boker, "Son zamanlarda, özellikle de son günlerde umutsuzluk hissi onlara eşlik ediyor," diye ekledi.

Ayrıca Kanal 12, 'Kavurucu Yaz' başlığı altında, yılın başından bu yana işgal altındaki kuzeye yönelik saldırıların dört kat arttığını gösteren istatistikler yayımladı.

Ocak ayında 334 operasyon kaydedilirken, ağustos ayında 1307 operasyon gerçekleştirildi.

Bunun yanı sıra İsrail'in Walla haber sitesi, "Herkes Selahaddin Koridoru'nu tartışıyor ama kimse Kiryat Şimona'dan bahsetmiyor," dedi.

Site ayrıca, "Gazze'deki İsrail varlığı konusu yoğun bir şekilde tartışılırken, Yukarı Celile saldırı altında kalmaya devam ediyor," diye ekledi.

Kiryat Şimona'daki yerleşimcilerden alıntı yapan site, "Bu zorlu manzarada, ne zaman döneceğimizi ya da burada hayatın neye benzeyeceğini bilmiyoruz," ifadelerine yer verdi