Haaretz: Smotrich aklını kaçırmış

img
Haaretz: Smotrich aklını kaçırmış YDH

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Arap şehirleri Sur, Taybe ve Umm el-Fehim'in hedef alınmasını arzuladığını Facebook'ta paylaştı.




YDH- Haaretz'e göre, İsrail meclisi Knesset'teki Dinci Siyonizm partisinin lideri Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, yasadışı ateşli silahların ele geçirilmesi için Arap şehirleri Sur, Taybe ve Ummu'l Fehm'de operasyon çağrısında bulundu.

7 Ekim'de Facebook'ta yaptığı paylaşımda Smotrich şunu yazdı:

“Keşke beni dinleselerdi... İsrail'in güvenliği için tehlike oluşturan yüz binlerce silahı toplamak üzere büyük bir operasyon için İsrail ordusu tümenlerini İsrail'in Arap şehirlerine gönderirdim.” 

Smotrich askerlere yönelik mesajını bunun sadece bir başlangıç olduğunu ve bir sonraki adımın Şerit'te kurulacak yeni yerleşimlerin korunmasını içereceğini belirtiyor.

Smotrich, Filistin Yönetimi'nin dağıtılması, Yahudiye ve Samiriye'de İsrail egemenliğinin tesis edilmesi, Lübnan'da bir güvenlik bölgesi kurulması ve İran hükümetinin düşürülüp nükleer projesinin yok edilmesiyle savaşın sona erdirilmesi gerektiğinden de bahsediyor. 

Smotrich, Haaretz'e göre, ''savaş sonrası Gazze için tutarlı bir vizyon sunan tek hükümet yetkilisi olarak öne çıkıyor ve büyük ölçüde Başbakan Benjamin Netanyahu'nun kendisine olan güveni ve Maliye Bakanlığı ile Yahudiye ve Samiriye'deki (Batı Şeria) sivil işleri denetlemesi nedeniyle kabinedeki en etkili isimlerden biri.''

Haaretz'e göre, Netanyahu herhangi bir stratejik plan açıklayamasa da, aşırı sağcı yönetiminin ideolojik omurgası olarak Smotrich'e kulak veriyor.

''Smotrich'in planlarında maliyetten hiç bahsedilmiyor''

İsrail gazetesi Haaretz, İsrail Maliye Bakanı'nın birçok açıklamasında para ve maliyetten hiç konuşmadığını vurguluyor. 

Haaretz, art arda düşürülen İsrail kredi notunu hatırlatıyor.

Haaretz, Smotrich'in ''genellikle aşırı pozisyonlarını birlik, katkıda bulunma, karşılıklı sorumluluk, birbirlerimiz ve tüm ulus için fedakarlık yapma gibi sloganlarla süslediğini, ancak tam tersini yapan bir ideoloji ortaya koyduğunu'' ifade ediyor.

Haaretz geçtiği haberde Smotrich'e şunu söyledi:

''Eğer seni dinlersek Siyonist girişim çökecektir. Alınma ama sen kafayı yemişsin.''