• img

    Cheney operasyonunda Prens Bender'in rolü 15182

    -Newyorker Dergisi Genel yazarı Seymour M. Hersh, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin başkanlığında yeniden yapılandırılan Ortadoğu stratejisi ile ilgili yazısının ikinci bölümünde Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Bender’in yeni stratejideki rolünü anlatıyor.

    Tümünü Oku
  • img

    Dick Cheney'nin yönettiği gizli operasyonel strateji 15048

    Amerikan Newyorker Dergisi yazarı Seymour M. Hersh, Amerika’nın ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin başkanlığında yeniden yapılandırılan Ortadoğu stratejisini anlatıyor

    Tümünü Oku
  • img

    İsrail’in İran’a Saldırma Efsanesi 15682

    YDH- Kaveh L Afrasiabi “After Khomeini” “New Directions in Iran's Foreign Policy” (Westview Press) ve "Iran's Foreign Policy Since 9/11" (Brown's Journal of World Affairs, eski dışişleri bakanı Abbas Maleki ile beraber yazıldı, No 2, 2003) kitaplarının yazarıdır. Tahran Üniversitesi’nde siyaset bilimi dersleri vermektedir. Makaleyi arkadaşımız Sümeyye Yıldız çevirdi.

    Tümünü Oku
  • img

    Hikâyenin Sonu: İsrail’in Zaferi 15436

    MK Bhadrakumar 29 yıl Hindistan Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapmış bir diplomattır. Bu süre içerisinde Özbekistan (1995-98) ve Türkiye’de (1998-2001) Büyükelçi olarak görev yapan MK Bhadrakumar’ın 13 Nisan 2006 tarihli yazısını asiantimes.com’dan arkadaşımız Seyfeddin Kara çevirdi.

    Tümünü Oku


Makaleler

Güncel