Irak Direnişi'nden ABD'ye uyarı

img
Irak Direnişi'nden ABD'ye uyarı YDH

Hazali, ABD'yi uyardı ve İsrail'in Lübnan ve Hizbullah'a saldırması halinde bunun Irak ve bölgedeki Amerikan çıkarlarını tehlikeye atacağını söyledi.




YDH- El-Meyadin'in bildirdiğine göre, Asaib-i Ehl-i Hak Genel Sekreteri Kays Hazali Pazartesi günü önemli bir açıklama yaptı.

Irak'ın önde gelen gruplarından birine liderlik eden Şeyh Hazali aynı zamanda Irak İslami Direnişi'nin de bir üyesi. 

Iraklı siyasetçi, ABD'yi İsrail işgaline yardım etmemesi konusunda uyararak, İsrail'in Lübnan ve Hizbullah'a saldırması halinde bunun Irak ve bölgedeki Amerikan çıkarlarını tehlikeye atacağını söyledi. 

Böyle bir olayın Amerikan çıkarlarını hedef haline getireceğini vurguladı.

Bu açıklamanın ardından, Irak İslami Direnişi Salı günü erken saatlerde işgal altındaki Hayfa'da bir İsrail askeri hedefine intihar dronları fırlattı. 

Irak Direnişi tarafından yapılan açıklamada, grubun düşman mevzilerine saldırmaya devam edeceği belirtilirken, operasyonlarının Filistin halkına destek amaçlı olduğu vurgulandı.

Irak Direnişi, ülkedeki askeri faaliyetlerini Irak İslami Direnişi bayrağı altında koordine eden çok sayıda direniş grubundan oluşuyor.

Amerikalı yetkililer, İsrail'in Lübnan'a saldırmasının ABD'nin bölgedeki çıkarlarını riske atacağı tehdidini kabul ediyor. 

İsrail'in Lübnan'a saldırması bölgeyi topyekûn savaşa sürükleyebilir

Irak Direnişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının başlamasının ardından bölgedeki Amerikan tesislerine onlarca saldırı düzenledi. 

Stratejik Ayn el-Esed Hava Üssü de dahil olmak üzere çeşitli üsleri ateş altına alan operasyonların durdurulması için Amerikan güçlerinin Irak'tan çekilmesi konusunda müzakere sözü verilmesi gerekti. 

Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı Hava Kuvvetleri Generali Charles Q. Brown da daha önce benzer sonuçlar konusunda uyarıda bulunmuştu. 

Brown, İsrail'in Lübnan'a yönelik geniş çaplı bir saldırısının İran'ın karşılık vermesi riskini doğuracağını ve bölgedeki ABD güçlerini tehlikeye atabilecek daha geniş çaplı bir savaşı tetikleyebileceğini vurguladı.

General, ABD'nin İsrailli liderlerle konuşmaya ve onları bölgedeki savaşı genişletmemeleri konusunda uyarmaya devam edeceğini söyledi.

Lübnan'daki Direniş, Gazze Şeridi'nde eşi benzeri görülmemiş bir soykırım savaşıyla karşı karşıya kalan Filistin halkını desteklemeye devam ederken, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları son haftalarda artarak devam etti. 

 

 



Makaleler

Güncel