Financial Times: İsrail'in Hizbullah'a karşı imkanları sınırlı

img
Financial Times: İsrail'in Hizbullah'a karşı imkanları sınırlı YDH

Amerikalı yetkililer, Hizbullah ile açık bir savaşa girmesi halinde Siyonist rejimin 'kendini koruma kabiliyetinin sınırlı olduğu' uyarısını yaptı.




YDH - İngiliz Financial Times (FT) gazetesine konuşan Amerikalı yetkililer, Hizbullah ile açık bir savaşa girmesi durumunda İsrail'in 'kendini koruma kabilyetinin sınırlı' olduğu yönünde uyarı yaptı.

Haberde, Hizbullah dünyadaki en ağır silahlara sahip devlet dışı aktörlerden biri olarak tanımlanırken rejimin böyle bir girişimde bulunması halinde karşılaşacağı zorluklara dikkat çekiliyor.

Yetkililer, hem İsrail hem de Hizbullah'ın ABD'ye topyekun bir savaştan kaçınmak istedikleri konusunda bilgi verdiklerini öne sürdü.

'İsrail savaşı 24 saat içinde kaybeder'

Diğer yandan Newsweek'e göre rejim ile Hizbullah arasında çıkacak bir savaş her iki tarafa da 'anlatılamaz bir yıkım' getirebilir ve bu İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun önündeki en büyük engel olabilir.

Bu ilk olmasa da İsrailli yetkililer durumun bölgede tam bir felakete yol açabileceğinden endişe ediyor.

2006'daki son savaş sırasında İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Eran Etzion, Newsweek'e verdiği demeçte, savaşın işgal altındaki 'hassas bölgelere' benzeri görülmemiş bir yıkım getireceğini kaydetti.

Etzion, olası savaşta rejimin '24 saat içinde kaybedeceğine' inandığını ve savaşın 'hızlı bir şekilde kazanılabileceğini ya da hiç kazanılamayacağını' belirtti.

Eski yetkili, " Benim bakış açıma göre bu, İsrail'in ilk 24 saat içinde kaybedeceği bir savaş olacak, çünkü İsrail'in son derece hassas bölgelerinde daha önce hiç görmediğimiz ölçekte kitlesel yıkım görüntüleri göreceğiz," diye konuştu.

İsrailli askeri yetkililere göre Hizbullah'ın elinde yaklaşık 200 bin roket, havan topu, insansız hava aracı, karadan havaya füze, tanksavar füzesi ve hassas güdümlü mühimmat bulunuyor.



Makaleler

Güncel